Jameszoo Blind Group & Asko|Schönberg & SDH

Blind for non-existent soloist and ensemble
Soundscapes & Electronics, Hedendaags gecomponeerd

do 09 november, 21:45-23:00

Podium Azijnfabriek
Jameszoo Blind Group & Asko|Schönberg & SDH

De veelzijdige Bossche producer Jameszoo heeft een algoritmisch muzikaal brein ontwikkeld dat een piano bespeelt én reageert op de meestermusici van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag. En Jameszoo zelf, verbaasde god in zijn eigen klankuniversum, bestookt ze waar hij kan met zijn elektronica. Een uniek staaltje elektroakoestisch worstelen om nooit te vergeten.

Jameszoo, alias Mitchel van Dinther heeft een internationale reputatie als dj en producer van experimentele elektronische jazz. ‘Naïeve computerjazz’ noemt hij die zelf. Op zijn laatste album, Blind (2022), legt Jameszoo zich toe op instrumenten die door middel van zelflerende algoritmes zichzelf bespelen. Daardoor is het klinkende resultaat steeds anders. En de sonoriteiten zijn nog uitheemser dan eerder. Jameszoos disklavier (gerobotiseerde piano) staat in de traditie van de pianola-etudes van Conlon Nancarrow: muziek die voor mensen vaak fysiek onmogelijk te spelen is. Maar wat een trip.

De ontwikkeling van dit project is mede mogelijk gemaakt door Rizoom. Mede tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten en Muziekfonds Mauricio Kagel.

Programma

Jameszoo - Blind for non-existent soloist and ensemble

Jameszoo Blind Group  
Asko|Schönberg 
SDH 

Teaser