Jennifer Walshe & Neil Luck

WACK
Hedendaags gecomponeerd

ma 06 november, 21:00-22:00

Verkadefabriek Clubzaal
Jennifer Walshe & Neil Luck

WACK is het duo Jennifer Walshe en Neil Luck. Als een flinke dreun op onze verstofte bovenkamers slecht WACK de grenzen tussen performance, improvisatiekunsten en eigentijdse muziek. De Ierse componiste Jennifer Walshe rekt continu de grenzen op in haar unieke (stem)performances, of het nu in haar eentje is of in samenwerking met de befaamde Arditti Quartet zoals tijdens November Music 2016. Nu staat haar werk centraal op maandag 6 en dinsdag 7 november met verder uitvoeringen van haar werk door Oslo Sinfonietta en accordeonist Andreas Borregaard.

Walshe studeerde bij John Maxwell Geddes en Kevin Volans en vormde jarenlang een duo met minimal music pionier Tony Conrad. Zij werkte verder samen met musici als Okkyung Lee, Roscoe Mitchell, David Grubbs en Elaine Mitchener. ‘De meest oorspronkelijke Ierse componist van de afgelopen twintig jaar,’ schreef The Irish Times over Walshe. Ze gaat voortdurend uitdagende samenwerkingen aan.

Dit keer vormt ze een duo met de Britse musicus en componist Neil Luck. Een groot aanstormend talent op het gebied van innovatief, eigentijds muziektheater. Luck werkte onder meer samen met pianist Zubin Kanga (vorig jaar nog te gast op November Music) en leidt zijn eigen muziektheaterensemble ARCO. Als WACK gaan Walshe en Luck kopje onder in occulte muziekseances. Niets is veilig en alles kan: van de nieuwste technologische snufjes en instrumentale vondsten tot taalkunst, stemacrobatiek en slagwerkmagie. ‘Walshe en Luck’s heroïsche performance geeft weerklank aan de waanzin van het leven en onze wanhopige zoektocht naar verbinding,’ oordeelde Wire magazine naar aanleiding van een recente Londense show.

Bezetting

WACK 
Jennifer Walshe - performer
Neil Luck - performer