Joe Puglia

Voices of the Violin
Hedendaags gecomponeerd

za 11 november, 14:00-15:00

Noordbrabants Museum
Joe Puglia

Iedere viool herbergt zijn eigen karakteristieke klankwereld. De Amerikaans-Nederlandse violist Joe Puglia duikt voor zijn project Voices of the Violin in de rijke gemoedswereld van de viool. In de afgelopen decennia heeft Puglia zich ontpopt als een hartstochtelijk pleitbezorger voor hedendaagse muziek. Op zijn repertoire vind je onder meer werk van György Ligeti, Kate Moore en Luciano Berio.

Voor een violist is een eigen instrument dat goed aanvoelt van levensbelang. Een tijd geleden moest Puglia zijn geliefde viool na negen jaar teruggeven aan de eigenaar. Geduldig zocht hij naar een nieuw instrument dat zijn muzikale hart raakte. Hij probeerde meer dan tachtig violen uit en uiteindelijk vond hij een viool van Anselmo Bellosio uit 1785, die eigendom is van de Karel Appel Stichting. Meer dan ooit ontdekte Puglia dat ieder viool zijn eigen stem heeft.

Ter ere van de eeuwige zeggingskracht van dit uitzonderlijke instrument bestelde hij nieuwe solowerken voor viool bij verschillende componisten. Solistische hoogstandjes waarin de persoonlijkheid van de viool op de voorgrond treedt. Voor zijn programma Voices of the Violin speelt Puglia nieuwe solowerken van zeer diverse componisten van nu zoals  Jan van de Putte, Martijn Padding, Kate Moore, Silvia Borzelli, Robin de Raaff en Helena Winkelman.

Programma

Jan van de Putte, Martijn Padding, Kate Moore, Silvia Borzelli, Robin de Raaff, Marton Illes, Samuel Adams, Helena Winkelman, Juerg Frey, Jasper de Bock, Livia Malossi, Alice Yeung en Arieh Chrem - NIeuw werk

Joe Puglia - viool

Joseph Puglia plays Luciano Berio