LudoWic ft. PA'dam

Linescapes
Soundscapes & Electronics, Koormuziek

do 09 november, 19:30-20:45

Verkadefabriek Grote Zaal
LudoWic ft. PA'dam

Geen vintage synthesizer, drummachine of antiek keyboard is veilig voor de muzikale alleseter LudoWic. Deze grootmeester van de analoge elektronica durft groots te dromen. Tijdens November Music is er de wereldpremière van Linescapes waarvoor LudoWic het podium opstapt met het 16-koppige kamerkoor PA’dam.en daarbij zelf – naast analoge elektronica – ook het spectaculaire en bezwerende trautonium bespeelt.

De Nederlandse musicus / kunstenaar Thijs Lodewijk alias LudoWic werkt nauw samen met zangeressen als Wende, Lakshmi en Maya Fridman. Tijdens LudoWics eigen hallucinante, elektronische droomtrips ontwaar je de invloed van acts als Tangerine Dream, John Carpenter en Nine Inch Nails, Maar zijn hartstocht voor de fysieke klankschoonheid van trance schemert steeds door in zijn hypnotiserende synthesizerodyssees.

Met lef gaat LudoWic de diepte in en ontwikkelt hij in hoog tempo nieuwe klankideeën. Zo liet hij vorig jaar een nieuwe versie van de legendarische oersynthesizer, het trautonium, nabouwen. Bijna honderd jaar geleden werd deze allervroegste synthesizer ontwikkeld door Friedrich Trautwein in Berlijn. Nu blaast LudoWic dit unieke instrument weer leven in op de podia.

Speciaal voor November Music presenteert LudoWic zijn nieuwe album Linescapes. Een adembenemende, transcendente klankreis waarvoor LudoWic in zee gaat met het Amsterdamse kamerkoor PA’dam met dirigent Maria van Nieukerken. Spirituele koorklanken en serene synthesizerfantasieën komen samen in Linescapes. Visuals en muziek voeren de luisteraar naar ongehoorde oorden. Eerder oogstte PA’dam al veel succes met hun spectaculaire uitvoeringen van Bach’s  Goldbergvariaties en Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Programma

LudoWic - Linescapes

LudoWic - analoge synthesizers, trautonium
PA'dam o.l.v. Marie van Nieukerken - vocalen

LudoWic ft. PA'dam - Linescapes (teaser)