Maya Fridman & LudoWic

XIV
Soundscapes & Electronics, Pop

wo 08 november, 21:15-22:15

Verkadefabriek Grote Zaal
© Brendon Heinst
Maya Fridman & LudoWic

Artist-in-residence, cellist en zangeres Maya Fridman werkte de laatste maanden samen met de Nederlandse audiovisueel kunstenaar en elektronica-musicus Thijs Lodewijk alias LudoWic - bekend van zijn werk met onder meer de zangeressen Wende en Lakhsmi aan de creatie van XIV, eenhallucinant muziekritueel voor cello, stem, live-elektronica en door Rob van den Broek gebouwde percussie-instrumenten.

XIV is een multidisciplinaire voorstelling geïnspireerd op Borges' wereld van Het huis van Asterion. XIV symboliseert zowel oneindigheid als dualiteit zoals weergegeven door de steeds veranderende aard van een labyrint. Met behulp van haar poëtische teksten geschreven in de vorm van een dagboek, ontwerpt Maya haar eigen labyrint, XIV, waarin de grenzen tussen denkbeeldig en echt geleidelijk vervagen als haar hoofdpersoon wordt geconfronteerd met een monster. Hun relatie reflecteert op de oneindige staat van angst die de oorlog met zich meebrengt, op een poging om te ontsnappen en een uitgang te vinden uit de wereld van XIV. Opgegaan in hun verhaal, nodigen Maya Fridman en LudoWic de luisteraar uit in hun ritueel van dwalen door het labyrint.

Op donderdag 9 november is de wereldpremière van Linescapes, het nieuwste project van LudoWic samen met koor PA’dam.

Celliste Maya Fridman is dit jaar artist-in-residence tijdens November Music 2023. Haar veelzijdigheid en virtuositeit komt tot uiting in een aantal diverse concerten met onder meer violist Garth Knox, Maarten van Veen, LudoWic, Capella Brabant en Merel Vercammen.

Met steun van Fonds Podiumkunsten

Programma

Maya Fridman & LudoWic - XIV

Maya Fridman - cello, elektronica, stem 
LudoWic - electronica, trautonium, stem

Rob van den Broek - ontwerp percussie-instrumenten

 

Maya Fridman & LudoWic

Maya Fridman - solo

LudoWic - Death of a Serpent