3MA & Metropole Orkest Strings o.l.v. Vince Mendoza

Ballaké Sissoko, Driss El Maloumi & Rajery
New world music

zo 13 november, 15:00-16:15

Brabanthallen (Theater aan de Parade)

3MA & Metropole Orkest Strings o.l.v. Vince Mendoza

Een Afrikaans snaren-extravaganza dat de oren laat tuiten. Onder de pakkende noemer 3MA sluiten de snarenmaestro’s Driss El Maloumi (Marokko), Rajery (Madagaskar) en Ballaké Sissoko (Mali) een muzikaal pact. Stuk voor stuk meesters op hun snareninstrument. Tezamen vormen ze het weergaloze trio 3MA dat muzikale bakens verzet.

Het plan om samen te werken ontstond toen Rajery en El Maloumi elkaar ontmoeten tijdens een festival in Marokko. Er was meteen een klik. Rajery wordt gezien als de ultieme vertolker op de valiha, een buisvormige citer uit Madagaskar, terwijl de berber Driss El Maloumi de sterren van de hemel speelt op de ud. Met zijn Arabische luit maakt hij deel uit van het wereldberoemde Hespèrion XXI Ensemble van gambist Jordi Savall. Toen de vermaarde Ballaké Sissoko uit Mali aanhaakte bij het duo ontstond er een waar powertrio. Sissoko is een groot virtuoos op de kora, en is als neef van kora-legende Toumani Diabaté helemaal thuis in de griotcultuur van Mali. In 2008 verscheen het debuutalbum van 3MA en sindsdien veroveren ze de wereldpodia.

Op hun nieuwste album Anarouz is nog eens te horen hoe uniek de chemie is tussen de drie musici. De klanken van kora, ud en valiha steken niet boven elkaar uit, maar vertellen samen een verhaal. Samen met de Metropole Orkest Strings spelen ze voor het eerst de muziek van Anarouz in een orkestrale versie. Eerder deelde de Metropole Orkest Strings al succesvol het podium met sitarster Anoushka Shankar tijdens November Music 2018.

Bezetting

Metropole Orkest Strings
Vince Mendoza - dirigent

Driss El Maloumi - ud
Rajery - valiha
Ballaké Sissoko - kora

Tickets en tijden

zo 13 november 2022

15:00 - 16:15

Brabanthallen (Theater aan de Parade)

Koop Tickets

Trailer

3MA