Sungazer / Show Pony

Moodz
Soundscapes & Electronics, Pop, Jazz

vr 10 november, 20:30-22:45

Diverse locaties

Sungazer / Show Pony

Programma

20.30-21.15 uur: Show Pony Lullaby for a Slow Apocalypse (Verkadefabriek Clubzaal)
21.30-22.45 uur: Sungazer (Willem Twee Poppodium)

Genreverschuivende improvisaties, dromerige postrock, wegwijzende elektronica of onnavolgbare elektrogrooves…tijdens Moodz hoor je de nieuwste muziek op het snijvlak van pop, elektronica, jazz, klassiek, rock en alles daar tussenin. Dit jaar met de prachtige songs van zangeres Show Pony, en übergrooves Amerikaanse band Sungazer. De concerten vinden plaats in de Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium (naast elkaar gelegen).

Sungazer

Een van de meest spectaculaire bands van het moment is Sungazer. Deze Amerikaanse groep rondom bassist Adam Neely en drummer Sean Crowder werpt knotsgekke muzikale blikken in de toekomst. Met een ongekend fingerspitzengefuhl pioniert dit futurejazz-kwartet met de eigentijdse internetcultuur en elektronische, digitale media. In hun humorvolle, virtuoze exploraties hoor je invloeden van de nieuwste elektronische muziek, progrock, jazz-fusion, game-muziek, glitch, YouTube en dance. ‘De grootste lach om hun zo maf mogelijke ritmes bracht het Amerikaanse kwartet Sungazer. Retroblits waren ze in malle ruimtepakken, hun eigen spel droogjes becommentariërend’, aldus NRC Handelsblad over het sensationele optreden van Sungazer op Transition. Met verder ook Pier Luigi Salami (toetsen) en Jared Yee (saxofoon).

Show Pony

De Amerikaans-Nederlandse producer, zangeres en bassist Laura Nygren heeft al haar talenten gebundeld in de multidisciplinaire act Show Pony. Haar liefde voor kamermuziek en nieuwe muziek, maar ook elektronica en pop zit haar in het bloed. Als Show Pony laat Nygren alle teugels los en droomt ze van haar eigen werelden, gebruikmakend van haar zangkunsten, contrabas en elektronica. In haar Lullaby for a Slow Apocalypse wordt het concertpubliek ondergedompeld in een unieke muzikale ervaring, opgevoerd samen met No Compliments - met wie ze samen haar debut EP Show Pony uitbracht tijdens Rewire Festival - en vergezeld door strijkers. Show Pony’s dromerige mix van singer-songwriting, neoklassieke kamermuziek en zwierige synthpop blijkt van alle tijden.
(i.s.m. Tatiana Rosa & Simon van Steenis met dank aan AFK)

Sungazer - Electro

Show Pony - Lullaby for a Slow Apocalypse (teaser)

Sungazer - Treshold