Enno Poppe / Percussion Orchestra Cologne

New Work
Hedendaags gecomponeerd

di 12 november, 19:00-20:00

Verkadefabriek Grote Zaal
Enno Poppe / Percussion Orchestra Cologne

De ongebreidelde fantasie en vindingrijkheid van de Duitse componist Enno Poppe kent werkelijk geen grenzen. Iedere keer zet Poppe de avontuurlijke luisteraar op het verkeerde been en vindt hij schoonheid op onverwachte plekken en momenten. Als geen ander keert Poppe de klankwereld van vertrouwde muziekinstrumenten binnenstebuiten. Nu verkent hij de overrompelende wereld van het slagwerk en met name de drum-set.

Mede in opdracht van November Music schrijft Poppe een explosief werk voor tien drum-sets 10 Drumkits dat uitgevoerd wordt door de specialisten van het Percussion Orchestra Cologne. De drum-set is vooral geliefd als solo-instrument, dat binnen bands en orkesten fungeert als een betrouwbare, ritmische machinekamer. Maar een heel ensemble van drumsets bestaat nog niet. Poppe pakt deze uitdaging vol lef aan en schrijft een één uur durend werk voor tien drum-sets. Zijn intens fysieke werk is voor de componist ook een poging om antwoorden te vinden op vragen over communicatie binnen een band en de ruimtelijke werking van zo’n tienkoppig drumensemble. 

Programma

Enno Poppe - 10 Drumkits*

*Compositieopdracht November Music, HCMF, Donaueschinger Musiktage, MaerzMusik, NOW! Festival für Neue Musik, Wien Modern

Percussion Orchestra Cologne

Enno Poppe - Fleisch