Romperayo / Dick el Demasiado

Cumbia?!
New world music

do 10 november, 20:30-22:30

Willem Twee Poppodium
Romperayo / Dick el Demasiado

Dick El Demasiado
'De Neil Armstrong van de Maanzieke Cumbia’s'. Zo noemt de bekende Colombiaanse journalist Chucky Garcia recentelijk de Eindhovende alleskunstenaar Dick El Demasiado (aka Dick Verdult). Verdult is cult in Latijns-Amerika. Sinds 2000 werkt hij aan een grote collectie cd’s, vinyl’s en schreef drie Spaanstalige novelles, waarbij hij cumbia en populaire cultuur door de gehaktmolen haalt. Zijn jeugd heeft hij in Guatemala en Argentinië doorgebracht en daar is deze dansbare volksvervorming het product van. Celulitis Popular noemt hij het. 
Tijdens November Music geeft hij een van zijn zeldzame Nederlandse optredens.

Romperayo
Romperayo brengt hun eigen prettig gestoorde en hedendaagse versie van cumbia en andere Colombiaanse tropische ritmes. Hun psychedelische, maar o zo dansbare geluid balanceert op het grensvlak van muzikale gekte en genialiteit.
 Romperayo komt voort uit de nieuw Colombiaanse muziekscene die hun eigen muzikale wortels op een fascinerende manier herinterpreteert. Basis zijn de traditionele ritmes, maar die worden verpakt in een hedendaagse jas van electronica, seventies psychedelica en muzikale humor. De groep speelde al met veel succes op festivals als Roskilde (DK) en Best Kept Secret. 

In samenwerking met Willem Twee muziek en beeldende kunst.

Programma

20.30 - 21.15 uur: Dick El Demasiado
21.30 - 22.30 uur: Romperayo

Dick El Demasiado - zang, elektronica

Romperayo
Pedro Ojeda - drums, percussie
Juan Manuel Toro - sampler, toetsen 
Nicolás Eckardt - bas
Ivan Medellin - accordeon, toetsen

Tijden en tickets

do 10 november 2022

20:30 - 22:30

Willem Twee Poppodium

Koop Tickets

Romperayo