Trio Da Kali & North Sea String Quartet

New world music

wo 09 november, 20:45-22:00

Podium Azijnfabriek
Trio Da Kali & North Sea String Quartet

De troubadourtraditie strekt zich uit over heel de wereld. Opzwepende liedjes zingen en je publiek ondertussen meenemen in de actualiteit, geschiedenis en traditie. Eén van de grootste troubadourtraditie is te vinden in het o zo muzikale Mali. De zogenaamde griot brengt een lofzang aan de Malinese cultuur en gebruiken. Trio Da Kali is een van de moderne toppers van de Malinese griot-traditie. Een supergroep die al eerder een succesvol album opnam met het Amerikaanse Kronos Quartet, Ladilikan (2017) geheten.

Trio Da Kali bundelt de krachten van zangeres en griotdiva Hawa Kasse Mady Diabaté, de meesterbespeler van de bass ngoni (West-Afrikaans snaarinstrument), Mamadou Kouyaté en balafonvirtuoos Lassana Diabaté. Ze brengen een vlammend, authentiek eerbetoon aan de vurige liedcultuur van hun land. Da Kali betekent ook letterlijk ‘een eed afleggen’. De samenwerking met het Kronos Quartet betekende de grote doorbraak van Trio Da Kali. 

Samen met het North Sea String Quartet brengt Trio Da Kali nu dit unieke Ladilikan-materiaal tot leven. In deze fraaie, hartstochtelijke arrangementen hoor je niet alleen invloeden van de Malinese muziek, maar ook de oergospel van icoon Mahalia Jackson. Het Nederlandse North Sea String Quartet bestaat uit violisten George Dumitriu en Pablo Rodríguez, altviolist Yanna Pelser en cellist Thomas van Geelen. Eerder werkte het kwartet al samen met grensgangers als jazzviolist Tim Kliphuis, vocaliste Lilian Vieira,, violist Roland Satterwhite en gitarist Javier Infante.

Bezetting

Trio Da Kali
Hawa Kasse Mady Diabaté - zang 
Mamadou Kouyaté - bass ngoni
Lassana Diabaté - balafon

North Sea String Quartet 
George Dumitriu - viool
Pablo Rodríguez - viool 
Yanna Pelser - altviool
Thomas van Geelen - cello

Tickets en tijden

wo 09 november 2022

20:45 - 22:00

Podium Azijnfabriek

Koop Tickets

Tickets en tijden

wo 09 november 2022

20:45 - 22:00

Podium Azijnfabriek

Koop Tickets

Trio Da Kali & Kronos Quartet

North Sea String Quartet & Trio Da Kali

10718