Zwerm & Karen Willems

Great Expectations
Hedendaags gecomponeerd, Pop

do 10 november, 22:30-23:30

Verkadefabriek Clubzaal
Zwerm & Karen Willems

Een elektrisch gitaarkwartet uit de Lage Landen dat virtuositeit en avontuurzin koppelt aan engagement en nieuwsgierigheid naar nieuwe grenzen en genres. Zwerm bestaat uit Toon Callier, Johannes Westendorp, Kobe van Cauwenberghe en Bruno Nelissen. De vier musici pendelen tussen België en Nederland. Ze leerde elkaar kennen tijdens een symfonisch gitarenproject van de Amerikaanse componist Glenn Branca in 2007. Naast het uitvoeren van gitaarwerken van eigentijdse componisten als Larry Polansky en Harry Partch, zoekt Zwerm vlot de samenwerking op. De groep deelde het podium met theatermakers Walpurgis, en dwarse musici als Fred Frith, Stephen O’Malley, Rudy Trouvé, Mauro Pawlowski, Yannis Kyriakides en Stefan Prins.

Zwerm stelde uitdagende recitals samen rond thema’s als microtonaliteit en renaissancemuziek. Voor hun project Great Expectations gaan ze het duel aan met slagwerker en rasimprovisator Karen Willems, daarbij onder meer geholpen door producer Rudy Trouvé. Zwerm laat een geheel eigen smoel zien op dit unieke album uit 2021.

Voor hun project Great Expectations denkt Zwerm brééd. Het gitaarkwartet is op zijn best op het grensgebied van stijlen en tradities die elkaar anders niet noodzakelijk zouden kruisen. Van extatische progrock tot dromerige psychedelica, en van volksmuziekinvloeden tot de manie van Captain Beefheart, King Gizzard & The Lizard Wizard en Pere Ubu. Zwerm zwerft ‘tussen de bakens van elektronica, freaky noiserock en atmosferische postrock’, verwoordt muziekwebsite Dansende Beren. Kortom: verwende klankavonturiers mogen hele hoge verwachtingen koesteren.

Bezetting

Zwerm
Toon Callier - gitaar
Johannes Westendorp - gitaar 
Kobe van Cauwenberghe - gitaar
Bruno Nelissen - gitaar

Karen Willems - slagwerk
 

Tickets en tijden

do 10 november 2022

22:30 - 23:30

Verkadefabriek Clubzaal

Koop Tickets

Zwerm & Karen Willems - live