Timetable
Bekijk hieronder de Timetables van het festival, MuziekRoute, installaties en FAQ (volgt nog).
Dag
- Jheronimus Bosch Art Center
- Verkadefabriek Kleine Zaal
-
Via Berlin
Via Berlin blinkt uit in muziektheatervoorstellingen waarin persoonlijke verhalen en brede maatschappelijke onderwerpen worden aangesneden. Muziek, dans en spel gaan samen in aangrijpende voorstellingen. Het confronterende liefdesverhaal van Huis G. wordt verbeeld door de intense bewegingstaal van danser Laurent Delom de Mézerac en actrice Dagmar Slagmolen. Een broeierige liefdesthriller ontvouwt zich, begeleid door een stuwende soundscape onder leiding van improvisatiemeesters slagwerker Remco Menting en altviolist Oene van Geel.
-
Bosch Requiem 2023 - Aart Strootman / Jan Rot / Cello Octet Amsterdam
Zoals ieder jaar klinkt rond Allerheiligen een nieuw Bosch Requiem tijdens November Music gecomponeerd door een Nederlandse componist. Dit jaar schrijft Aart Strootman een intens requiem op tekst van Jan Rot. Vlak voor zijn dood richtte Rot zich nog eenmaal tot de wereld in een aangrijpend libretto. Zijn poëtische, hoopvolle tekst kreeg de titel Laatste Woorden mee. Toen Jan Rot het libretto aan Aart Strootman toezond, schreef hij over zijn tekst als ‘de stem van iemand als nagelaten boodschap’. Strootman componeert een troostrijk requiem voor acht cello’s, vier slagwerkers, twee zangers en twee (bas)gitaren.
- Verkadefabriek Kleine Zaal
- Verkadefabriek Studio
- Willem Twee Toonzaal
-
Via Berlin
Via Berlin blinkt uit in muziektheatervoorstellingen waarin persoonlijke verhalen en brede maatschappelijke onderwerpen worden aangesneden. Muziek, dans en spel gaan samen in aangrijpende voorstellingen. Het confronterende liefdesverhaal van Huis G. wordt verbeeld door de intense bewegingstaal van danser Laurent Delom de Mézerac en actrice Dagmar Slagmolen. Een broeierige liefdesthriller ontvouwt zich, begeleid door een stuwende soundscape onder leiding van improvisatiemeesters slagwerker Remco Menting en altviolist Oene van Geel.
-
meLê yamomo
De componist als commentator, regisseur, uitvoerder en onderzoeker. In het werk van de Filipijns-Nederlandse componist meLê yamomo komen verschillende disciplines samen. Werk dat van een krachtige actuele waarde is, waarbij yamomo inspeelt op persoonlijke onderwerpen als kolonialisme. meLê yamomo is de vierde winnaar van de tweejaarlijkse componistenwedstrijd Open Oor. Tijdens dit feestelijke concert ter gelegenheid van de Open Oor prijs, presenteert meLê yamomo zijn performance Eigenschwingungen – Forces of Overtones. Deze lezing-performance is een samenwerking met cellist Eurico Ferreira Mathias. Samen nemen ze de dominante Europese muziekgeschiedenis onder de loep, en gaan ze op zoek naar andere, onverwachte muzikale frequenties.
-
FAQ Festival Thursday
- Verkadefabriek Grote Zaal
- Willem Twee Toonzaal
-
Incerto ft. Julian Lage & Brian Marsella
John Zorn maakt er een sport van om telkens nieuwe, bruisende jazzformaties te bedenken. Het kwartet Incerto heeft zich de Zorn-stijl helemaal eigen gemaakt: van krankzinnig complexe tot hartverscheurend, mooie moderne jazz. In hoog tempo vliegt Incerto langs ongebruikelijke harmonieën en ritmes, in vuur en vlam gezet door vlijmscherpe melodiekunst. Het kwartet bestaat uit het trio rondom pianist Brian Marsella, met bassist Jorge Roeder en slagwerker Ches Smith. De verbluffende gitarist Julian Lage versterkt de gelederen en tezamen zorgt Incerto voor een explosief startschot van de John Zorn tweedaagse.
-
FAQ Festival Friday
-
Piano Trio's ft. Stephen Gosling & Jay Campbell
In zijn composities verwijst Zorn geregeld naar wijsgeren, alchemie en bespiegelende dichtkunst. Vanavond klinkt een recente cyclus van pianotrio’s waarin Zorn de hogere mystieke sferen opzoekt. Zo verwijst hij in het onheilspellende Ghosts naar een deel uit Beethovens Pianotrio no. 5 Ghost en is zijn pianotrio The Aristos vernoemd naar een filosofisch traktaat van John Fowles. Een specialistisch trio gaat onvoorwaardelijk de diepte in: pianist Stephen Gosling, violist Chris Otto en cellist Jay Campbell met gasten Jorge Roeder en Ches Smith.
-
Chaos Magick ft. John Medeski & Brian Marsella
De mystieke Chaos Magick formule is voor John Zorn het ideale startpunt voor zijn eigen, hitsige muziektrip. In zijn formatie Chaos Magick krijgt Zorns powertrio Simulacrum (John Medeski, orgel; Matt Hollenberg, gitaar en Kenny Grohowski, drums) gezelschap van meestertoetsenist Brian Marsella. In de kolkende heksenketel van Chaos Magick die doet denken aan Naked City, komen klassiek, jazz, funk en metal tezamen in een broeierig energiebrouwsel.
- Barkade
- Diverse locaties
- Grote Kerk
- Huis73
- Verkadefabriek Filmzaal 1
- Verkadefabriek Grote Zaal
-
John Zorn III - documentaire
De Franse acteur en regisseur Mathieu Amalric (bekend van onder andere James Bond en het filmfestival Rotterdam 2022) volgt John Zorn nu al ruim 10 jaar met zijn camera. In deze derde documentaire staat zangeres Barbara Hannigan centraal in haar eerste contacten met John Zorn en de uitvoeringen van zijn compositie Jumalattaret. Met opnames uit Lissabon, Parijs en natuurlijk ‘s-Hertogenbosch.
-
The Turner Etudes ft. Stephen Gosling
De flamboyante, spirituele stijl van de Engelse schilder J.M.W. Turner spreekt nog altijd tot de verbeelding. Turners intense kleurenstudies en schetsen hebben John Zorn geïnspireerd tot het componeren van een kleurrijke, epische suite van pianowerken. De goede verstaander hoort wellicht knipogen naar Iannis Xenakis, György Ligeti, Claude Debussy, J.S. Bach, Philip Glass, Morton Feldman en Cecil Taylor. Pianist Stephen Gosling stort zich op Zorns caleidoscopische pianofantasieën.
-
New Masada Quartet
John Zorn presenteert zijn New Masada Quartet. Een gloednieuwe supergroep onder aanvoering van John Zorn op zijn geliefde altsaxofoon. De componist weet zich vergezeld van gitarist Julian Lage, bassist Jorge Roeder en Zorn-veteraan Kenny Wollesen op slagwerk. Het kwartet grasduint naar hartenlust in het immense Masada Songbook van Zorn. Een grootse voortgaande cyclus werken waarin Zorn de rijke Joodse muziekhistorie op zijn eigen dwarse wijze belicht. Wonderschone muziek waarin invloeden uit de klezmer, de oosterse muziek en klassiek opduiken.
-
Jack Quartet & guests
In het zinsbegoochelende Liber Loagaeth krijgt Jack Quartet gezelschap van de wereldberoemde sopraan Barbara Hannigan. Een eigentijdse diva die tot absolute muze van John Zorn is uitgegroeid. Daarnaast klinken bezwerende werken voor strijkkwintet Sigil Magick en strijksextet Prolegomena waarin Zorn zijn voorliefde voor metafysica en occultisme laat doorschemeren. Vibrafonist Sae Hashimoto schuift aan bij het Jack Quartet voor een uitvoering van Though Experiments. Andere gasten die hun opwachting maken zijn cellist Michael Nicolas en altviolist Yura Lee.
-
Heaven and Earth Magick ft. Sae Hashimoto & Jorge Roeder
Als een ware magiër creëert John Zorn zijn eigen jazzalchemie. Uit de meest aardse elementen smeedt ceremoniemeester Zorn zijn wonderlijke muziekamalgaam. Voor zijn Heaven and Earth Magick heeft hij een viertal van zijn favoriete tovenaarsleerlingen paraat staan. Pianist Stephen Gosling, vibrafonist Sae Hashimoto, slagwerker Ches Smith en bassist Jorge Roeder gaan vrijuit alchemistisch kokerellen. Jazz, kamermuziek en avantrock smelten samen tot een magisch geheel. Naast uitgeschreven gedeeltes voor piano en vibrafoon, klinken er ook heerlijk onstuimige improvisaties voor bas en slagwerk. Hemel en aarde trillen voor even op hun grondvesten.
-
November Music Blazerssessie
Iedere zaterdagmiddag organiseert Huis73 een muzikaal feest met afwisselend concerten en jamsessies voor iedereen die van muziek houdt. Van popbandjes tot bigbands en singer-songwriters; niets is te gek tijdens deze jamsessies. Tijdens het November Music festival zetten we de rijke traditie van de harmonie en fanfare in Den Bosch in het zonnetje. Op zaterdag 4 november is iedereen die een blaasinstrument speelt van harte uitgenodigd om samen muziek te komen maken in het atrium van Huis73.
-
Bill Frisell / Julian Lage / Gyan Riley
In 2021 verscheen Zorns eerbetoon aan een christelijke heilige, te weten de zestiende-eeuwse Theresia van Ávila. Haar werk was van grote invloed op de mystieke theologie. John Zorn heeft wederom zijn elitegitaargroep gerekruteerd voor een respectvol en teder muziekportret. De akoestische gitaren van Bill Frisell, Julian Lage en Gyan Riley bezingen de serene spirituele wereld van Theresia. Muziek vol complexiteit en eenvoud waarin Zorn op subtiele wijze jazz, modern klassiek, renaissancemuziek en zelfs bluegrass in heeft verwerkt.
-
Brian Marsella / Jorge Roeder / Ches Smith
John Zorn is verzot op de klassieke muziektraditie en dan met name de iconische klaviermuziek die Johann Sebastian Bach en Arnold Schönberg op de wereld hebben losgelaten. Tijdloze pianomuziek van een mathematische schoonheid, zoals dat te horen is in Bachs magnum opus de Goldbergvariaties. In zijn Suite for Piano kijkt Zorn terug naar het ijzeren pianorepertoire, maar hij geeft er wel zijn eigen twist aan. Pianist Brian Marsella kan als geen ander het klassieke in jazz ontrafelen, en de jazz in klassiek ontdekken. John Zorn schreef zijn tiendelige suite op maat voor Marsella. De klaviermaestro wordt daarbij op bezielde wijze begeleid door het dynamische duo Jorge Roeder (bas) en Ches Smith (drums).
-
Barbara Hannigan sings Zorn
Sopraan Barbara Hannigan is in ijltempo uitgegroeid tot een van de toonaangevende topsopranen. Dit keer showt haar enorme vocale reikwijdte in maar liefst vier liedcomposities van John Zorn: Star Catcher, Ab Eo, Quod, Split The Lark en Pandora’s Box. Tijdens dit adembenemende concert wordt Hannigan bijgestaan door een sterrencast: Jack Quartet, pianist Stephen Gosling, bassist Jorge Roeder en slagwerkers Ches Smith en Sae Hashimoto.
-
FAQ Festival Saturday
-
Simulacrum ft. John Medeski
Simulacrum biedt John Zorn muziek in hyperdrive: flarden metal, jazz, avantrock, noise-erupties, atonale klankverkenningen en zelfs minimalisme verdwijnen in de muzikale snelkoker. Een powerformatie die aangevoerd wordt door organist en toetsenist John Medeski, met name bekend van zijn avantjazzformatie Medeski Martin & Wood. Hij krijgt ruggensteun van gitarist Matt Hollenberg en steun en toeverlaat Kenny Grohowski op drums.
-
FAQ Clubnight
-
John Zorn - The Hermetic Organ
Zodra John Zorn achter een kerkorgel kruipt gaan alle remmen los. Glissando’s, trillers, microtonale uitstapjes, bulderende passages en Messiaen-achtige klankpareltjes. Nieuwlichter pur sang John Zorn heeft het naar zijn zin achter het eeuwenoude muziekinstrument in de sfeervolle Grote Kerk waar ook nog een verrassing wacht in de vorm van een ‘mystery guest'.
- Diverse locaties
- Grote Kerk
- Perron 3 Rosmalen
- Verkadefabriek Grote Zaal
- Willem Twee Toonzaal
-
MuziekRoute 2023
De concerten tijdens de MuziekRoute zijn zeer divers en variëren van muziektheater en hedendaags gecomponeerd tot jazz, wereldmuziek en geluidsinstallaties. Dit jaar hoor je onder meer Maya Fridman & Maarten van Veen, Celia Swart, Andrea Voets, Dyane Donck, Jelmer de Moed & Elisabeth Hetherington, Gemma Luz Bosch, Vincent van Amsterdam & Luna Quartet, Arthema Quartet, Mandala Tribe, Nassaïm Jalal, Paloma Lazaro Arteaga, Zwerm & Sofia Jernberg, Adriaan van Dis & Simon Burgers.
-
NM Kids (6-12 jaar)
November Music Kids is een dag vol activiteiten en workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Ditmaal zal het feest op zondag 5 november neerstrijken in Perron 3, Rosmalen. In de middag start om 13.00 het programma. Er zijn allerlei muzikale workshops en activiteiten waarbij het ontdekken van klanken en zelf maken van muziek centraal staan. Of je een doorgewinterde muzikant bent of nog nooit een instrument hebt bespeelt, het maakt helemaal niets uit! Tijdens November Music Kids is er voor iedereen en op alle niveaus wel iets leuks te doen.
-
Ives Ensemble & Naomi Sato / Richard Rijnvos
Na de voltooiing van Grand Atlas, een cyclus waarin elk van de zeven wereldcontinenten wordt verbeeld in een orkestrale compositie, komt Rijnvos nu met de nieuwe cyclus Kosmoscópio. Tijdens November Music brengen het Ives Ensemble en sho-speler Naomi Sato de eerste twee voltooide delen uit deze voortgaande cyclus. Kosmoscópio is een serie van negen composities over Pythagoras en zijn ‘Harmonie der Sferen’.
-
Kika Sprangers Large Ensemble ft. Remy van Kesteren
Stormenderhand verovert saxofonist Kika Sprangers de jazzwereld. Met haar filmische totaalgeluid schildert Sprangers op een weids klankcanvas. Haar satijnzachte, subtiele saxofoongeluid geeft de verbeelding vleugels. Van November Music kreeg Sprangers een compositieopdracht. Hiervoor stelde ze een dertienkoppige sterrengroep samen met onder meer Remy van Kesteren op harp.
-
Trio Napolov / Sandee / Fridman
Slagwerker Konstantyn Napolov, celliste Maya Fridman en pianiste Laura Sandee hebben alle drie een antenne voor ongehoorde klankwerelden. Hun liefde voor eigentijdse, gecomponeerde muziek bracht ze samen. Hun debuut-cd Obscure Atlas met voor het trio geschreven composities van Aart Strootman en Daniel Wohl werd enthousiast ontvangen door pers en publiek. ‘Enerverende luistertrips,’ oordeelde NRC Handelsblad. Tijdens November Music speelt het trio werk van Aart Strootman, Robin de Raaff, Klas Torstensson en Martín Francisico Mayo.
- Grote Kerk
- Verkadefabriek Clubzaal
- Verkadefabriek Kleine Zaal
-
Andreas Borregaard
Geen musicus die de grenzen van het accordeon zo weet op te rekken als Andreas Borregaard. Compositie, performance en fysieke podiumpresentatie vormen één geheel bij de Deense musicus. Van Jennifer Walshe speelt hij Self-Care I voor accordeon, tape-recorder en film. Philip Venables schreef speciaal voor Borregaard het accordeonwerk My favourite piece is the Goldberg Variations.
-
Oslo Sinfonietta
Oslo Sinfonietta geldt als het meest vooraanstaande ensemble voor eigentijdse muziek in Noorwegen. De in 1986 opgerichte muziekgroep richt zich op een breed repertoire: van Claude Debussy tot Louis Andriessen, en van Helmut Lachenmann tot Kaija Saariaho. In de Grote Kerk brengt het Noorse ensemble een speciaal programma met een gloednieuw werk van Rebecca Saunders. Daarnaast speelt het ensemble een nieuwe compositie van de Noorse componist Øyvind Torvund. In het vaak humorvolle, virtuoze werk van Torvund gaan invloeden uit de rockmuziek, vrije improvisatie, speelse elektronica en het alledaagse leven in de muziekmixer.
-
Jennifer Walshe & Neil Luck
WACK is het duo Jennifer Walshe en Neil Luck. Als een flinke dreun op onze verstofte bovenkamers slecht WACK de grenzen tussen performance, improvisatiekunsten en eigentijdse muziek. Als WACK gaan Walshe en Luck kopje onder in occulte muziekseances. Niets is veilig en alles kan: van de nieuwste technologische snufjes en instrumentale vondsten tot taalkunst, stemacrobatiek en slagwerkmagie. ‘Walshe en Luck’s heroïsche performance geeft weerklank aan de waanzin van het leven en onze wanhopige zoektocht naar verbinding,’ oordeelde Wire magazine naar aanleiding van een recente Londense show.
- Grote Kerk
- Podium Azijnfabriek
- Verkadefabriek Grote Zaal
- Verkadefabriek Kleine Zaal
-
Ensemble Insomnio
Ensemble Insomnio brengt drie soloconcerten. Van Michel van der Aa presenteert een nieuwe ensembleversie van zijn klassieker akin, een dubbelconcert voor viool en cello. Van de Japanse componist Dai Fujikura klinkt Abandoned Time, een concert voor elektrische gitaar. Italiaan Luca Francesconi verrast met zijn swingende Islands, een concert voor piano en ensemble. Hier tegenover staat het werk de telarum mechanicae (Latijn voor weefgetouw) van de Brit James Wood, waarbij alle ensemblespelers de uitdaging aangaan de even virtuoze ensemblepartijen tot een hecht tapijt van melodielijnen te weven.
-
Silbersee / Aurélie Lierman
In deze intieme en performatieve installatie breekt Aurélie LIerman de grenzen tussen radiokunst en storytelling verder open. Via een koptelefoon word je als publiek ondergedompeld in een hybride klankwereld. Vijf multi performers spelen Liermans muzikale, akoestische en choreografische partituren en dagen je uit goed te luisteren. Verwacht instrumentale Afrikaanse muziek, dans, vocale experimenten, live foley art, Afrique Concrète en elektronica. In UMVA! komen familieverhalen, tradities en rituelen maar vooral intergenerationele, interculturele verschillen en overeenkomsten tot leven.
-
MaDaBa
Met zijn muzikale originaliteit en gave om ver over genres heen te kijken, heeft de Syrisch/Nederlandse ud-speler en componist Nawras Altaky zich in een mum van tijd stevige plaats verworven in de Nederlandse scene. Vorig jaar trad hij al op met Tijn Wybenga's AM.OK tijdens November Music en North Sea Jazz. Dit keer komt hij naar November Music met het gloednieuwe trio MaDaBa waar verder Tony Roe (Tin Men and the Telephone) en Sjahin During (Arifa, Namibian Tales) deel van uitmaken. MaDaBa combineert elementen uit de maqam - de traditionele muziek uit het Midden-Oosten - met hedendaagse jazz en elektronische muziek waarbij improvisaties een sleutelrol spelen.
-
Oslo Sinfonietta & Andreas Borregaard
Van cyberfraude tot veiligheidscamera’s. Iedereen overvalt wel eens het gevoel continu in de gaten te worden gehouden. In haar nieuwste muziektheatervoorstelling PERSONHOOD reflecteert de Ierse componiste Jennifer Walshe over deze actuele materie. Helemaal in de stijl van Walshe gebeurt dit op een prikkelende, uitdagende manier. Proefkonijn van dienst, de Deense accordeonist Andreas Borregaard, wordt in dit geval flink op de huid gezeten door de musici van Oslo Sinfonietta.
- Grote Kerk
- Podium Azijnfabriek
- Verkadefabriek
- Verkadefabriek Grote Zaal
- Willem Twee Toonzaal
-
Tristan Murail / Het Collectief
De vooraanstaande Franse componist Tristan Murail is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de spectrale school. In zijn meerdelige kamermuziekcyclus Portulan schildert Murail sensueel met timbres en toonhoogtes. Hij vertaalt beelden en impressies uit zijn eigen leefwereld naar muziek. Met in de hand de portolaan, een dertiende-eeuwse primitieve navigatiekaart, neemt de componist ons mee naar alle windstreken. Het Collectief voert negen delen uit in aanwezigheid van de componist.
-
Music Hub Night 2023
Music Hub stelt zich graag voor en tijdens November Music kan de nieuwsgierige luisteraar zich een hele avond lang onderdompelen in een bonte parade aan veelbelovende toekomstmuziek. Jonge Brabantse muziekmakers die tijdens de vierde editie van de Music Hub Night aantreden zijn zangeres Paloma Lazaro Arteaga, bassist Stef Joosten, componist Amin Ebrahimi, geluidskunstenaar Oscar Peters en Ramses3000 (live electronics), die zijn nieuwste project Thalamus presenteert.
-
Naïssam Jalal Trio & Nawras Altaky
De Frans/Syrische fluitiste en zangeres Naïssam Jalal is een rijzende ster binnen de wereldwijde crossovermuziek. Jalal voelt zich vertrouwd met Arabische muziektradities, eigentijdse jazz, tango en afrobeat, waaruit ze haar eigen helende composities put. De Nederlands/Syrische ud-speler en componist Nawras Altaky heeft in een mum van tijd stevige plaats verworven in de Nederlandse scene. Vorig jaar trad hij al op met Tijn Wybenga's AM.OK tijdens November Music. Jalal en Altaky ontmoeten elkaar nu voor het eerst om hun gezamenlijke voorliefde voor Arabische maqam muziek en eigentijdse jazz te voorzien van een heel eigen stempel.
-
philharmonie zuidnederland
Een wonderschoon requiem dat troost en ontroert. Met zijn Requiem componeerde Gabriel Fauré een van de geliefdste klassieke werken. Daarnaast klinkt deze avond het nieuwe pianoconcert Into Silence van componist Jo Sporck. Sporck excelleert in poëtische muziek van een grote subtiliteit met een sterk gevoel voor meerstemmigheid en ruimtelijkheid. philharmonie zuidnederland en Studium Chorale staan onder leiding van dirigent Ed Spanjaard. Solist is het jonge pianotalent Mattias Spee.
-
Maya Fridman & LudoWic
Artist-in-residence, celliste en allround performer Maya Fridman, realiseert een van haar droomprojecten met XIV. Een samenwerking met de Nederlandse elektronica-musicus Thijs Lodewijk alias LudoWic staat al een tijd hoog op haar verlanglijst. In het verleden werkte Ludowic nauw samen met zangeressen Wende, Lakshmi en Sevdaliza. Samen met LudoWic componeert Fridman een actueel en hallucinant droomlabyrint voor cello, stem en live-elektronica.
- Grote Kerk
- Podium Azijnfabriek
- Verkadefabriek
- Verkadefabriek Grote Zaal
- Verkadefabriek Kleine Zaal
- Willem Twee Toonzaal
-
New Music Conference 2023
-
Christian Winther Christensen / Ensemble Scenatet
Met een frisse blik en grote standvastigheid heeft de Deense componist Christian Winther Christensen een eigen en eigentijds geluid ontwikkeld. Muziek die zich virtuoos beweegt tussen klank en stilte. Het in 2008 opgerichte Deense ensemble Scenatet brengt zijn muziektheaterwerk Eating a Man. In dit nieuwe multidisciplinaire werk wordt het concept van ‘het onbekende/buitenaardse’ onderzocht. Als startpunt van de compositie keert Christian Winther Christensen terug naar een ouder werk, de mockumentary The Documentation About Apu Sarkar. Nieuwe vragen dienen zich aan en vragen om een muzikaal antwoord: van de symbolische betekenis van kannibalisme tot het concept van je vreemd of vreemdeling voelen.
-
LudoWic ft. PA'dam
Geen vintage synthesizer, drummachine of antiek keyboard is veilig voor de muzikale alleseter LudoWic. Deze grootmeester van de analoge elektronica durft groots te dromen. Tijdens November Music is er de wereldpremière van Linescapes waarvoor LudoWic het podium opstapt met het 16-koppige kamerkoor PA’dam.en daarbij zelf – naast analoge elektronica – ook het spectaculaire en bezwerende trautonium bespeelt.
-
James Brandon Lewis
De super energieke, fabuleus mooi blazende tenorsaxofonist James Brandon Lewis is opgegroeid in Buffalo, New York. Zijn krachtige, flexibele stijl werd geprezen door gerespecteerde voorgangers als Sonny Rollins en J.D. Allen. Hij beweegt zich moeiteloos door uiteenlopende stijlen, van hiphop en gospel tot rauwe funkjazz. Vanavond speelt hij een van zijn zeldzame solo-optredens.
-
Jameszoo Blind Group & Asko|Schönberg & SDH
Met zijn cd Blind uit 2022 schreef de veelzijdige Bossche producer Jameszoo een duizelingwekkend virtuoos album. Pakkende melodieën, ontregelende passages, extatische ritmiek en abrupte stiltes wisselen elkaar in ijltempo af. Het manische geluid van zelf-spelende piano’s speelt een sleutelrol op deze bijzondere plaat. Nu gaat Jameszoo en zijn Blind Group een samenwerking aan met de gerenommeerde eigentijdse muziekensembles, Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, om Blind naar een nieuwe dimensie te tillen.
-
Maya Fridman & Capella Brabant
Op uitnodiging van artist-in-residence, celliste Maya Fridman, voeren studentenensemble fc. Jongbloed, het Brabantse koor Capella Brabant onder leiding van Marc Versteeg en violist Merel Vercammen een spiritueel getint programma uit. Een wervelwind van klank en inspiratie raast straks over de hoofden van het publiek. Een uitermate gevarieerd concertritueel met een hoofdrol voor Maya Fridmans cellokunsten en Aart Strootmans zelfbedachte, 3d-geprinte muziekinstrumenten. Samen met de hemelse stemmen van Capella Brabant toveren ze de Grote Kerk om in een moderne, sacrale ruimte.
- Diverse locaties
- Verkadefabriek Grote Zaal
- Willem Twee Toonzaal
-
Ruysdael Kwartet
In het kader van hun 25-jarige jubileum vroeg het Ruysdael Kwartet aan vijfentwintig Nederlandse componisten om een kort werk -zo tussen de één à twee minuten- te schrijven. Componisten die een uitnodiging ontvingen zijn onder anderen Rozalie Hirs, Anne-Maartje Lemereis, Joey Roukens, Guus Janssen, Thomas Beijer, Hanna Kulenty, Martijn Padding, Karmit Fadael, Florian Magnus Maier, Joël Bons, Jan van de Putte, JacobTV en David Dramm. Geen onbekenden voor de trouwe bezoeker van November Music. Op deze manier ontstaat een wonderlijke staalkaart van het Nederlands componeren aan het begin van de 21ste eeuw.
-
Amsterdam Sinfonietta & Mahsa Vahdat
De lokroep van de Oriënt grijpt je zodra je de Iraanse zangeres Mahsa Vahdat hoort zingen. In eigen land is Vahdat wereldberoemd en over de hele wereld geniet ze bekendheid. Ze werkte al samen met jazzpianist Tord Gustavsen en het fameuze Kronos Quartet. Amsterdam Sinfonietta stelt nu samen met Vahdat een rijkgeschakeerd concertprogramma samen. De intieme strijkersklanken versterken de sereniteit en weemoed die in haar liederen doorklinken. Naast liederen van Vahdat schrijven componisten Aftab Darvishi en Niloufar Nourbakhsh nieuwe werken voor Amsterdam Sinfonietta. Ook klinkt er werk van Estse componist Arvo Pärt.
-
Ensemble Ascolta & Keren Motseri
Ascolta of luister! Met uitroepteken, want het Duitse Ensemble Ascolta laat je oren en verbeeldingskracht overuren maken. Speciaal voor het ensemble schreef de Nederlandse componist en dichter Rozalie Hirs het werk Artemis voor sopraan, ensemble en elektronische klanken met zangeres Keren Motseri. Van de Deense componist Christian Winther Christensen wordt de compositie Children’s Songs voor ensemble en live-electronics uitgevoerd. Beide werken beleefden de wereldpremière op de Donaueschinger Musiktage 2022.
-
Sungazer / Show Pony
Genreverschuivende improvisaties, dromerige postrock, wegwijzende elektronica of onnavolgbare elektrogrooves…tijdens Moodz hoor je de nieuwste muziek op het snijvlak van pop, jazz, rock en elektronica en alles daar tussenin. Een van de meest spectaculaire bands van het moment is Sungazer. Deze Amerikaanse groep rondom bassist Adam Neely en drummer Sean Crowder werpt knotsgekke muzikale blikken in de toekomst. In haar Lullaby for a Slow Apocalypse brengt Laura Nygren alias Show Pony een dromerige mix van singer-songwriting, neoklassieke kamermuziek en zwierige synthpop.
- Noordbrabants Museum
- Verkadefabriek Clubzaal
- Verkadefabriek Grote Zaal
- Verkadefabriek Kleine Zaal
- Verkadefabriek Studio
- Willem Twee Toonzaal
-
Joe Puglia
Een tijd geleden moest de Amerikaans-Nederlandse violist Joe Puglia zijn geliefde instrument na negen jaar teruggeven aan de eigenaar. Geduldig zocht hij naar een nieuwe viool die zijn muzikale hart raakte. Hij probeerde meer dan tachtig instrumenten uit en uiteindelijk vond hij een viool van Anselmo Bellosio uit 1785. Meer dan ooit ontdekte Puglia dat ieder viool zijn eigen stem heeft. Voor zijn programma Voices of the Violin speelt Puglia nieuwe solowerken van onder anderen Kate Moore, Alice Yeung, Martijn Padding, Robin de Raaff, Livia Malossi, Arieh Chrem en Jan van de Putte.
-
Ben van Gelder
Met zijn sensitieve, bezielde toon weet de Nederlandse altsaxofonist Ben van Gelder direct toegang tot je hart te vinden. Een ambitieuze vernieuwer die invloeden uit de moderne jazz en klassieke muziek laat samenvloeien. Tijdens November Music 2023 presenteert Van Gelder zijn nieuwste album Manifold met een speciaal samengestelde, internationale, achtkoppige band. Manifold is een ode aan de veelvoudigheid van de mens. Als componist zet Van Gelder een grote stap vooruit met dit album, en is hij onder anderen geïnspireerd door de gelaagde, emotionele muziek van componisten als György Ligeti en Oliver Messiaen.
-
Maya Fridman / Saskia Venegas / Wim Henderickx
Cellist en artist-in-residence Maya Fridman slaat de handen ineen met de Spaans-Belgische componist Saskia Venegas om de innerlijke wereld van de Griekse mythe Medusa bij te lichten. Hun Medusa is een muzikale vertelling voor cello, stem en elektronica over het verborgen verhaal achter Medusa's misbruik, transformatie en opgang. Daarnaast vertolkt Fridman Sangita voor cello en elektronica van de onlangs overleden Vlaamse componist Wim Henderickx. Een eerbetoon aan een componist die regelmatig te gast was tijdens November Music met zijn meditatieve muziek.
-
Donny McCaslin / Frode Haltli Avant Folk
-
Sander Germanus & The Hallucinating Harmonists
Germanus is helemaal thuis in de bevreemdende klankwereld van de microtonen. Hij schreef al uitdagende composities voor gerenommeerde ensembles als Musikfabrik, Calefax Rietkwintet en Asko|Schönberg. Tijdens het festival presenteert hij de première van zijn formatie Sander Germanus & The Hallucinating Harmonists met zijn nieuwste werk The Pleasance of Disorientation. Deze groep heeft zich toegelegd op Germanus’ unieke microtonale klanktaal. De verschillende instrumenten worden speciaal hiervoor gebouwd of aangepast.
-
Ensemble Ascolta / Simon Steen-Andersen
In de magische wereld van Simon Steen-Andersen is niets wat het lijkt. Met ongewone flair combineert de Deense componist Steen-Andersen live-elektronica, spitsvondige muziek en filmkunst met eigentijds muziektheater vol absurde invallen en ongekende verwondering. De luisteraar en kijker betreedt een parallelle theaterrealiteit waarin Steen-Andersen met vrolijke hand regeert. De voorstelling Inszenierte Nacht schreef Steen-Andersen speciaal voor het Duitse Ensemble Ascolta, waarbij de componist zelf de live-electronics en video voor zijn rekening neemt. Geheel in stijl brengt hij een ode aan de klassieke nachtmuziek van wereldberoemde componisten als Bach, Schumann, Mozart, Chopin en Ravel.
- Huis73 Hofzaal
- Huis73 Pleitzaal
- Verkadefabriek Clubzaal
- Verkadefabriek Grote Zaal
- Verkadefabriek Kleine Zaal
- Verkadefabriek Studio
- Willem Twee Toonzaal
-
Frisse Oren
Een stille, geconcentreerde stapelaar en een beweeglijke omgooier. De stapelaar zingt zijn blokken omhoog en de omgooier trommelt ze naar beneden. Stapel is een tekstloze muziekvoorstelling van Frisse Oren over ontdekken, bouwen en afbreken van 1 tot 4 jaar. Frisse Oren wil zo veel mogelijk kinderen live gespeelde en nieuw geschreven muziek laten beleven.
-
VONK
Jong geleerd is oud gedaan. In het Compose It project van November Music krijgt de jongste componistengeneratie de kans om nieuw werk te schrijven voor een professioneel ensemble. Muziekschrijvers in de leeftijd van 8 tot 18 jaar krijgen een serie lessen waarin ze van alles leren over compositietechnieken, notatiemethodes en instrumentenleer. Dit maal geeft Ensemble VONK ruim baan aan de jonge componist.
-
Workshop Claron McFadden (6-10 jaar)
In deze interactieve workshop gaan kinderen (6 tot 10 jaar) op ontdekking door hun eigen fantasievolle belevingswereld. Door middel van improvisaties ontstaat een muziekstuk dat volledig vanuit henzelf komt. In deze workshop staat de stem centraal, het instrument waar we allemaal over beschikken.
Samen met de bekende zangeres Claron McFadden wordt deze compositie ter afsluiting uitgevoerd voor de aanwezige ouders.
-
Gordon Grdina
De Canadese musicus Gordon Grdina is een specialist op ud en gitaar. Met zijn band The Marrow verweeft Grdina de delicate modale klanken van de Arabische maqam en Perzische dastgah met de harmonische wendbaarheid van moderne geïmproviseerde muziek. ‘Gordon Grdina creëert muziek die belangrijk is voor de mensheid,’ aldus All About Jazz. Onder meer violist Mark Feldman - bekend van John Zorns Bar Kokhba - maakt deel uit van The Marrow.
-
But What About
Kinderen kunnen deze middag vol aan de bak. Tijdens de interactieve voorstelling Just Press Play is er een complete muzikale speeltuin voor de kinderen ingericht. Centraal staan de drie muzikanten van But What About. Het trio speelt op een rijk scala aan instrumenten, variërend van klarinet, basgitaar, accordeon en drums. Maar voordat ze gaan spelen moet er wel actie ondernomen worden. Kinderen met lef en creativiteit kunnen de bandleden namelijk met een flinke mep op een knop en talrijke speelse bewegingen helemaal zelf aansturen. Als echte dirigenten en componisten gaan de piepjonge deelnemers aan de slag.
-
Maya Fridman & Garth Knox Quartet
Als afsluiting van Maya Fridmans November Music-residentie brengen de celliste en altviolist Garth Knox een speciaal concert dat cirkelt rond de cyclus Book of Angels van de New Yorkse muziekmagiër John Zorn, die tijdens het eerste weekend te gast is. In zijn Book of Angels (2005-2017) blikt Zorn met veel liefde terug op de Joodse muziekhistorie. Fridman en Knox plaatsen werken uit deze cyclus in een nieuw licht. Daarbij worden ze bijgestaan door Soheil Shayesteh op kamenche en de Duitse slagwerker Jacobus Thiele.
-
David Dramm / Doris Hochscheid / Harald Austbø
Caffè Sospeso is een muziektheatervoorstelling van de Amerikaans-Nederlandse componist David Dramm. In zijn energieke muziek ballen zich invloeden uit de rock, minimal, jazz, pop en avant-gardemuziek samen. In Caffè Sospeso volgen we een moeder en haar zoon vertolkt door de cellisten Doris Hochscheid en Harald Austbø. Allebei zijn ze smoorverliefd op hun instrument, maar komen door omstandigheden toch op straat terecht. Het tweetal moet zichzelf opnieuw uitvinden, zowel als musicus als in hun verhouding tot elkaar.
-
Fuse
Een kernachtige samensmelting van grenzeloos muziektalent. Fuse staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die zich voortvarend uit alle muzikale hokjes wringt. Het zestal brengt een levendige mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maakt. Nu overtreft Fuse zichzelf met het grootscheepse muziekproject Mikrokosmos. Het ensemble nodigde twaalf componisten vanuit de hele wereld uit om de twaalf universele fases uit het leven te verklanken. Van de Big Bang tot de laatste zucht, het komt allemaal voorbij. De cyclus Mikrokosmos is opgebouwd uit gloednieuw werk van onder meer Bryce Dessner, Gabriel Kahane, Miho Hazama, Joey Roukens, Thomas Beijer, JacobTV en Morris Kliphuis.
Installaties
Dag
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
- Blauwe Paviljoen
- Verkadefabriek Serre
- Willem Twee Kunstruimte
-
Stef Veldhuis
Mens en natuur lijken steeds verder uit elkaar te drijven, ondanks onze hardnekkige pogingen om het milieu te redden. De Nederlandse componist en geluidskunstenaar Stef Veldhuis is gefascineerd door de tweedeling tussen natuur en cultuur. Onze verhouding met de natuur en de directe omgeving verandert zo snel, dat de mens zich geregeld genoodzaakt ziet om zijn relatie met het land en de natuur te heroverwegen. In zijn solotentoonstelling What Worlds Make Stories presenteert kunstenaar Stef Veldhuis zijn doorlopende onderzoek middels klank en beeld naar de meer-dan-menselijke perspectieven op de aarde. Een onderzoek wat heeft geleid tot de verklanking van verschillende ecosystemen boven- en onderwater. Composities en installaties die ons bewust maken van de hechte band tussen mens en de bedreigde natuur.
-
Simon Burgers & Rainer Hensel
In de film-installatie Juxtaposition van componist Simon Burgers en videokunstenaar Rainer Hensel wordt een poëtische verbeelding van onze tijd voorgesteld. De film toont een Nederland vol tegenstellingen waarin onze stedelijke omgeving en de steeds schaarser wordende natuur een hoofdrol opeisen. In Juxtaposition komen prachtige natuurbeelden voorbij, maar ook bespiegelende poëzie van James Joyce. Als begeleidende soundtrack componeerde Simon Burgers een meditatief werk voor soloharp, uitgevoerd door Anneleen Schuitemaker van het Koninklijk Concertgebouworkest. De filminstallatie is gedurende November Music in alle rust te bekijken en te beluisteren in de Serre van de Verkadefabriek.
-
Mayke Nas
Een van de grote fascinaties van Mayke Nas is de natuur. Tijdens de coronaperiode ontdekte ze de fragiliteit en schoonheid van de natuur in haar eigen volkstuin. Met behulp van een macrolens zoomde ze in op de insectenwereld. Meer dan ooit werd Nas zich bewust van de kwetsbaarheid van de insectenpopulaties. Die gedachtes vormden de aanleiding voor haar nieuwe installatie All Eyes Are On You. De installatie bestaat uit een speakerorkestje van 27 losse luidsprekertjes. De subtiele klankjes uit de speakers en de geluiden van de aandrijfmotortjes voor de bloemensteeltjes vormen samen de compositie.